Nemački fond prevara

Nemački fond upozorava na prevaru

Uočeno je da se često sumnjiva pisma upućuju građanima, upozorava nemačko penzijsko osiguranje. U pismima nepoznati pošljilalac obećava priliku za uvećanje penziju, naravno uz novčanu uplatu.

Deutsche Rentenversicherung naglašava da zaposleni u ovoj instituciji ili bilo koji državni službenik nikada neće tražiti da izvršite transfer novca u zemlji ili u inostranstvu.

Pored naizgled primamljive ponude za uvećanje penzije, čest je i pokušaj prevare da se od penzionera traži da izvrše uplatu novca na neki račun. To se najčešće objašnjava traženjem plaćanja naknade za obradu i isplatu zaostalih penzija, ili nekakva „posebna postupanja“.

Brošuru „Čuvajte se prevaranata“ možete preuzeti ovde. U njoj nemački penzioni fond predstavlja nekoliko prevara i objašnjava kako se najbolje zaštititi. Brošura nije namenjena samo penzionerima, već i rođacima i komšijama starijih osoba, jer oni mogu da pomognu u slučaju sumnje na prevaru.

Naravno, policija je već obaveštena, istraga je u toku i očekuje se brzo otkrivanje počinilaca. Ipak, dodatna pažnja nije na odmet jer su ovakve i slične prevare moguće i u budućnosti.

Povezani članci